Schaar / Rolmes

Prym scharen hebben een hoge kwaliteit, en dat knipt het best. Prym scharen bieden een hoge precisie en snijzekerheid.

tune Filter and sort

Items 1-18 of 44

sort-descending
Prym Hobby Embroidery Scissors, 11.5cm
12.40
Prym Hobby craft scissors, 14cm
16.30
Prym Hobby Sewing Scissors 16.5cm
18.50
Prym Hobby Sewing Scissors 21cm
23.50
Prym Hobby Knife Scissors 21cm
37.10
Prym Love scissors mint/pink, 10cm
12.40
Prym Application Scissors 15cm
21.30
Prym Love scissors with micro-serrations, 21cm
23.60
Prym Love scissors with micro-serrations, 13.5cm
16.30
Prym love steel scissors, 15cm
25.80
Prym Love steel fabric scissors, 18cm
31.40
Prym Hobby wire cutters 11cm
7.30
Prym Embroidery Scissors
21.30
Prym Embroidery scissors curved
21.30
Prym universal scissors 13cm
13.50
Prym universal scissors 18cm
15.20
Prym universal scissors 21cm
19.70
Prym Sewing Scissors Gold Edition
51.00

Prym schaar

Prym heeft al tientallen jaren kennis van naai- en kleermakerscharen. Zij bieden de hoogste precisie en snijzekerheid van de aanzet tot de punt, of u nu jersey, jeans, zijde of linnen knipt. Want bij Prym weet men al 400 jaar waar het bij knippen en snijden op aan komt.

Een Prym schaar is tot in de punt perfect geslepen voor alle stoffen. Precieze slijping garandeert excellente snijprestaties.

De combinatie van hoogwaardig roestvrijstaal en vervaardigd geslepen klingen zijn zo perfect gemonteerd dat kneuzen van de stof uitgesloten is.

De verbinding van de klingen door schroef en schroefdraad verhindert dat de schaar lam wordt. Hierdoor is een lange levensduur en een constante snijkwaliteit gewaarborgd, ook bij intensief gebruik.

Tot diep in de softgrepen van de stofschaar lopen de metalen uiteinden en zorgen voor een uitgebalanceerde vormstabiliteit.

De soft handgrepen van een Prym schaar bieden een bijzonder hoog gebruikscomfort door de ergonomisch gevormde ogen. Uw vingers hebben hierdoor voldoende ruimte en u kunt moeiteloos en zonder knelling werken.

Prym rolmes

Het Prym rolmes kan door zijn zeer scherpe mes door meerdere lagen stoffen snijden. Het rolmes is zeer nauwkeurig bij het snijden van stoffen, zowel naar voren als naar achteren. Het is geschikt voor rechts- en linkshandigen. Een ander hoogtepunt is het gepatenteerde veiligheidssysteem: de mesbeschermer van de Prym winder glijdt automatisch terug wanneer er druk op het blad wordt uitgeoefend. Wanneer het mes in rust is, wordt de bescherming automatisch terug geduwt over het mes. Perfect voor patchwork, quilten en andere naai-opdrachten!  Door de rubberen grip op het rollmes slipt deze niet weg. Bij snijden met de rolmes is het aan te raden om een en liniaal te gebruiken. Hoe lang een Prym mes scherp blijft hangt af van hoe vaak je het gebruikt en het soort stof dat u snijdt en of u een goede snijmat gebruikt. Deze matten zijn gemaakt met een speciale laag, zodat het rolmes bij het snijden niet bot wordt.