Drukknopen, Ringen, Sluitingen

Alle Prym drukknopen zijn altijd de juiste keuze als het gaat om hoogwaardige drukknoppen voor een breed scala aan toepassingen.

tune Filter and sort

Items 1-18 of 312

sort-descending
Prym sewing press studs, Silver Ø6-11mm
4.60
Prym sewing press studs, Black Ø6-11mm
4.10
Prym sewing press studs, Silver Ø6mm
3.20
Prym sewing press studs, Black Ø6mm
3.20
Prym sewing press studs, Silver Ø7mm
3.20
Prym sewing press studs, Black Ø7mm
3.20
Prym sewing press studs, Silver Ø9mm
3.20
Prym sewing press studs, Black Ø9mm
3.20
Prym sewing press studs, Silver Ø11mm
3.20
Prym sewing press studs, Black Ø11mm
3.20
Prym sewing press studs, Silver Ø13mm
3.20
Prym sewing press studs, Black Ø13mm
3.20
Prym sewing press studs, Silver Ø15mm
4.10
Prym sewing press studs, Black Ø15mm
4.10
Prym sewing press studs, Silver Ø17mm
4.10
Prym sewing press studs, Black Ø17mm
4.10
Prym sewing press studs, Silver Ø21mm
4.10
Prym sewing press studs, Black Ø21mm
4.10

Drukknopen koop je in alle maten en kleuren

Naaivrije producten zoals Prym drukknopen, jersey drukknopen, sport- en campingdrukknopen, jeansknopen en oogjes zijn bedoelt om bijvoorbeeld kledingstukken en zeilen af te sluiten en hebben de hoogste kwaliteit en precisie. Over het algemeen zijn Prym drukknopen gemaakt van verschillende materialen, zoals metaal of plastic. Met behulp van hoogwaardige materialen werken alle producten precies, zijn ze corrosiebestendig en hebben ze een lange levensduur. Een drukknoop bestaat altijd uit twee bij elkaar behorende delen die aan elkaar klikken volgens het male-female principe. Het bovendeel en het onderdeel kunnen ieder op zich ook weer uit twee delen bestaan, waartussen een laagje stof geklemd wordt. De zichtbare kant van het bovendeel kan eruitzien als een sierknoop.
Vernietbare producten van Prym worden uitsluitend uit hoogwaardige materialen vervaardigd. Perfecte productiemethoden en veredelingstechnieken zorgen voor corrosiebescherming en een duurzame precieze werking. Wassen, centrifugeren, reinigen, strijken, mangelen – geen probleem voor de vernietbare producten van Prym. Dankzij de gemiddelde sluitkracht zijn de naaivrije Prym drukknopen de perfecte oplossing voor jassen, anoraks, jurken, rokken en textiel van fijn leder.

  

Vind de juiste Prym drukknoop

Er zijn er ook verschillende drukknopen in omloop. Voor welk project moet ik welke drukknoop gebruiken? Hier een klein overzicht.

Aannaaidrukknopen

De Prym aannaaidrukknopen zijn handig, omdat u dan geen extra gereedschap nodig heeft om te bevestigen. Deze zijn gemaakt van metaal en plastic en net als alle andere drukknopen uit twee delen met elk een boven- en een ondergedeelte. Omdat ze met de draad en naald uit de hand worden vastgezet. Vaak wordt dit type sluiting genaaid op een jasje zodat ze niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant. 

Jersey drukknopen

Jersey drukknopen zijn meestal te herkennen met een open ring waardoor de stof zichtbaar blijft en de drukknoop minder opvalt. Er zijn ook jersey drukknopen leverbaar met een gesloten ring. Beide versies zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De gesloten versie is beste geschikt voor elastische stoffen. Maar zelfs voor dunne niet-elastische stoffen kunnen de jersey drukknopen worden gebruikt. 

Color snaps

Color snaps zijn gemaakt van plastic en zijn kleurrijk. Ze zijn in standaard ronde vorm maar ook in harten, sterren en bloemen. De Prym color snaps zijn in een handomdraai erop gemaakt en zijn met name geschikt voor baby en kinderkleding.

Anorak drukknoppen

Anorak drukknopen zijn de meest vorkomende model drukknopen. Ze zijn met name geschikt voor alledaagse kleding zoals jassen en broeken. In deze drukknoppen zit een veer geïnstalleerd die ervoor zorgt dat deze goed gesloten blijft bij het dragen van de kleding. De drukknoppen zijn gemaakt van roestvrij messing en hebben ze een lange levensduur. Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zoals zilver, goud, antiek zwart en wit, antiek koper, oud zilver, oud koper of oud ijzer.

Drukknoppen voor sport en kamperen

Voor zwaardere projecten zoals tenten, luifels of sportkleding zijn de drukknopen voor sport en kamperen de juiste keuze. Deze knopen hebben binnenin een veer die ervoor zorgt dat de knopen een sterke sluitkracht hebben en dus ook bestand zijn tegen regen en wind.

Drukknoppen om vast te schroeven

Voor het bevestigen van zeildoeken voor op boten en caravans die met drukknopen vastgeschroefd moeten zitten. De ene kant kan stevig vastgeschroefd worden op een ondergrond en de andere is vastgeklonken aan het zeil.

  

Waar is drukknoop van gemaakt

De perfecte vorm en het speciaal gekozen en verwerkte materiaal van de S-veer garanderen een constant gelijkblijvende sluit- en openingskracht van de knoop. De randen van de drukknoopkogeldelen zijn glad afgewerkt, en hebben dus geen scherpe rand. De stof is zo beschermd tegen beschadiging.

Hoe maak ik drukknopen vast?

De hulpmiddelen en instructies zijn bij het pakket inbegrepen, zodat u onmiddellijk kan beginnen! Als alternatief kunnen de "Anorak"  drukknoppen ook worden bevestigd met de Prym Vario tang. Deze Prym tang is zeer eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat het bevestigen van uw aangeschafte sluiting eenvoudig en soepel verloopt. Het bijgesloten gereedschap om gaten te maken, wordt gebruikt om in het weefsel een diameter van 3 mm of 4 mm te ponsen. En het klinken van oogjes en drukknopen is geen probleem met de kwaliteitstang.