Loading...

Spoeltjes naaimachine

U kunt toch nooit te veel naaimachine spoeltjes hebben! met de juiste naaimachine spoeltje krijgt u het beste resultaat.


Welk naaimachine spoeltje heb ik nodig?

Gebruik uitsluitend de juiste spoeltje die speciaal voor uw naaimachine is ontworpen. Het gebruik van een andere spoel kan letsel tot gevolg hebben of schade aan de machine veroorzaken. Wij hebben altijd een grote collectie naaimachine spoeltjes op voorraad waardoor de keuze zeer ruim is. Want u kunt toch nooit teveel naaimachine spoeltjes hebben? Kijk altijd goed welk spoeltje bij uw naaimachine hoort! Sommige merken hebben veel soorten modellen spoeltjes. Wilt u een universeel spoeltje aanschaffen dan kan het zijn dat het niet in u naaimachine past, het woord universeel suggereert dat het overal in past maar helaas is dat niet zo.  Bekende naaimachine merken hebben bijna altijd een eigen ontworpen maat spoeltje in hun naaimachine zitten. Dus kijk altijd goed of u het juiste spoeltje bij het juiste merk en model koopt.
 

Bernina naaimachine spoeltjes
Bernina heeft er veel,maar liefst 5 soorten spoeltjes van 2 soorten metalen spoeltjes en 2 soorten plastic speltjes van standaard model tot jumbo spoeltjes

Brother naaimachine spoeltjes
Brother heeft alleen maar een hoog of laag model naaimachine spoeltje, oude modellen hebben een laag model

Elna naaimachine spoeltjes
In de nieuwe series Elna naaimachine gaan plastic spoeltjes in en de oude serie metaal

Husqvarna naaimachine spoeltjes
Husqvarna kent alleen plastic spoeltjes van 4 soorten van recht, holle of met een bolle kant

Janome naaimachine spoeltjes
Janome naaimachines kent maar één soort spoeltje, makkelijker kan niet! u koopt altijd de juiste model

Pfaff naaimachine spoeltjes
Pfaff heeft maar liefs 5 soorten modellen spoeltjes waarvan de meeste van plastic en één metaal

Singer naaimachine spoeltjes
Wij verkopen van Singer 4 soorten spoeltjes van recht model tot deelbare spoeltjes en spoeltjes met veer er in

Toyota naaimachine spoeltjes
In de meeste machine van toyota gaan plastic spoeltjes in en wat oudere machine metalen

Universeel naaimachine spoeltjes
Deze zijn er in plastic en metaal te verkrijgen. Deze passen helaas niet in de bekende merken naaimachines 

• Metalen spoelen:

Metalen spoeltjes zijn samengesteld uit behandeld staal. Dit zijn de meest voorkomende spoeltjes in wat ouderenaaimachines.
 

• Plastic spoelen:

Plastic spoeltjes worden steeds populairder en komen bijna in alle nieuwe modellen naaimachines voor, omdat ze duurzaam en goedkoop zijn. Plastic spoeltjes zijn over het algemeen net zo goed als metalen spoeltjes.

 
 

Waar moet ik op letten bij aankoop van naaimachine spoeltje

Dit zijn de meest voorkomende vragen en antwoorden waar we regelmatig mee te maken hebben.

Hoeveel spoeltjes heb je echt nodig?

 Een gemiddelde naaister heeft tussen de 20 á 30 naaimachine spoeltjes voor hun naaimachine. Kijk maar eens hoeveel kleuren garen u gebruikt, elke keer over spoelen is ook niet handig.

Passen in alle naaimachines het zelfde spoeltje

Het antwoord is nee, U moet de juiste spoeltje gebruiken die voor uw naaimachine zijn gemaakt. Raadpleeg uw handleiding of vraag in de onze winkel voor advies. 

Plastic spoeltjes kunnen breken als ze te vol zijn gespoeld

Als u de spoeltje van een naaimachine te strak vult, Dan kan het plastic breken. Dit kan komt ook geregeld bij oude spoeltjes voor omdat het plastic gewoon verouderd.

Plastic of metalen spoeltje wisselen als ze even groot zijn

Naaimachines die worden geleverd met een plastic spoeltje dan zijn ingesteld voor een lichtere plastic spoel dan kan u niet een metaal spoeltje gebruiken dit zal u naaimachine anders beschadigenc en invloed op de draadspanning hebben.

 

Hoe moet ik een spoeltje plaatsen

U moet natuurlijk eerst beginnen een naaimachine spoeltje vol te spoelen met spoeldraad. Eén spoeltje doet u altijd links onderin in de naaimachine, er zijn twee manieren op om het spoeltje te plaatsen van bovenaf of aan de voorzijde. Als u het spoeltje aan de voorzijde moet plaatsen dan haalt u eerst het spoelhuis eruit daar plaats u het spoeltje in het spoelthuis trekt de spoeldraad door de spanningveer en plaats het spoelhuis weer terug in de machine dit kan een metaal spoeltje zijn of een plastic spoeltje dit hangt af van het merk en model. Als u het naaimachine spoeltje bovenop moet plaatsen dan haalt u eerst het beschermdeksel weg plaats het spoeltje in de opening en laat de draad van bovenaf naar links draaien trekt u nu zachtjes aan de spoeldraad dan draait het spoeltje tegen de klok in. Breng het spoeldraad door het spanningveertje heen en plaats de beschermdeksel weer terug. Bij dit systeem worden altijd plastic spoeltjes gebruikt.
 

Wat doet een naaimachine spoeltje

Geen naaimachine kan niet zonder een spoeltje, dus geen spoeltje geen steek. Een spoeltje zorgt samen met de bovendraad dat een naaimachine een steek kan maken. De bovendraad gaat samen met de naaimachine naaldendoor het gat van de steekplaat naar beneden waar de grijper achter/onder het spoeltje de bovendraad op pakt en brengt dit samen tot een verknoping van een steek.
Read more
View as Grid List
Page
Set Descending Direction
View as Grid List
Page
Set Descending Direction
Klant Reviews
6505 reviews

100% beveelt
Huissteden aan

snelle levering, breed assortiment

 
18-10-2021

Ik koop regelmatig naaibenodigdheden hier, zowel in de winkel als online. Zowel in de winkel als telefonisch word ik vriendelijk en deskundig te woord gestaan. Online besteld, is vaak de volgende dag al in huis.

Een super bedrijf met klantvriendelijkheid

 
28-08-2021

Ik was erg onder de indruk voor de tijd en uitleg die er was voor de klant. Tijd noch moeite werd bespaard; elke vraag werd duidelijk beantwoord. Men heeft behoorlijk kennis van de artikelen die ze verkopen. Na de bestelling te hebben gemaild, kwam deze binnen 24 uur thuis. Geweldige service en zeer vriendelijk personeel!

Huissteden Barneveld

Langstraat 96 
3771 BJ  Barneveld  
Tel: +31 (0)342 - 491 591 

Maandag Gesloten
Dinsdag 9:30 - 17:30
Woensdag 9:30 - 17:30
Donderdag 9:30 - 17:30
Vrijdag 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:30 - 17:00

U bezoekt de webshop via een verouderde browser, hierdoor kan het zijn dat de webshop niet optimaal werkt. We raden u aan om de webshop in een andere browser te bekijken. Lees hier meer over veilige browsers.